Theorie voor
je rijbewijs
haal je met
Team Brookhuis

BEHAAL JE Auto THEORIE EXAMEN MET TEAM BROOKHUIS

Wanneer je een rijopleiding volgt weet je dat je een praktijkexamen af moet leggen bij het cbr, maar je moet vóór je praktijkexamen ook al in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Ook voor de theorie moet je een examen afleggen bij het cbr. Een theoriecertificaat heb je onder meer nodig voor:

  • Scooter, brommer, bromfiets rijbewijs (am)
  • Autorijbewijs (b)
  • Motorrijbewijs

Het behalen van een theoriecertificaat wordt vaak als ‘’minder leuk’’ ervaren, maar is een belangrijke basis voor het vervolg van je rijopleiding. Zo kun je er tijdens je praktijklessen heel veel baat bij hebben wanneer jij je theoriecertificaat al hebt behaald. Wanneer jij de borden kunt lezen en begrijpt wat er in het verkeer van je verwacht wordt kun jij beter reageren tijdens rijlessen en verder vooruit kijken. Meestal mag je al wel starten met je praktijklessen voordat je het theoriecertificaat binnen hebt, maar om het praktijkexamen af te leggen moet je het theoriecertificaat op zak hebben.

Wij raden altijd aan direct te starten met je theorie. Dan heb je dat alvast gehad en je hebt er dus voordeel van tijdens de rijlessen.

Theorie aanmeldformulier

Categorie

KOSTEN THEORIECERTIFICAAT

Het theorie-examen wordt afgenomen door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Het landelijke slagingspercentage voor het theorie-examen ligt ver onder de 35% (alle categorieën), dit betekent dat je de theorie dus niet moet onderschatten. Een goede voorbereiding is het halve werk. De kosten voor het theorie-examen inclusief CBR leges bedragen  €46,50 maar dan heb je nog geen lesmateriaal of cursus. Daarnaast biedt het CBR mogelijkheden voor:

  • Individueel theorie-examen
  • Theorie examen verlengd
  • Engels klassikaal theorie-examen
  • Vreemde taal, individueel theorie-examen (met tolk via tolkenbureau van het CBR)

Wij hebben diverse mogelijkheden om jou te helpen voorbereiden op jouw theorie-examen. De beste methode is het volgen van een theoriecursus waarbij het slagingspercentage hoger is dan 75%. Maar misschien heb jij de voorkeur voor zelfstudie, een online theoriecursus of individuele theorielessen. Ook daarvoor bieden wij mogelijkheden. Kom gerust eens langs bij onze rijlescoaches zij helpen je graag op weg.

neem contact met ons op

GOEDKOOP JE THEORIECERTIFICAAT

Als je goedkoop je theoriecertificaat wilt behalen kun je kiezen voor zelfstudie, en zelf het theorie-examen vastleggen. Zonder leren het theorie-examen afleggen is altijd gedoemd te mislukken. Zorg daarom altijd dat je goed voorbereid naar het examen gaat. De beste voorbereiding is het volgen van een cursus. Maar heb jij veel discipline en gaat het leren je makkelijk af dan kun je het uiteraard ook heel goed voor zelfstudie kiezen. Uiteraard kun je bij onze shops terecht voor lesmateriaal.

meld je nu aan

THEORIEDAG

Het behalen van je theoriecertificaat is meestal niet het leukste onderdeel van je rijopleiding. Daarom hebben wij een cursus samengesteld die jou voorbereidt op jouw theorie-examen. Naast de lesstof oefen je regelmatig theorie-examens van het CBR.

THEORIE-EXAMEN

Wanneer jij je voor de theoriedag voor de auto opgeeft leggen wij voor jou ook alvast een theorie-examen vast bij het CBR die op dezelfde dag dan de cursus plaatsvindt. Brookhuis Verkeersschool brengt je dan met de bus naar het CBR in Enschede en weer terug.

GRATIS CURSUS

We gaan ervan uit dat je de eerste keer slaagt na het volgen van een cursus, want het slagingspercentage is hoger dan 90%. Heb jij onze cursus gevolgd en ben je onverhoopt toch gezakt dan mag je de theoriecursus nog een keer gratis volgen.