Veelgestelde
vragen

Onderschat het theorie-examen niet! De vragen worden steeds moeilijker. Wij bieden een 1-daagse theoriecursus aan waar 2 dagen later een examen aan is gekoppeld. Het slagingspercentage hiervan ligt boven de 95% terwijl het landelijk gemiddelde 48% is! De cursus is helemaal afgestemd op het CBR-theorie-examen. Onze theorielokalen zijn zelfs uitgerust met hetzelfde examensysteem als het CBR. Bijna elke twee weken wordt een theoriecursus georganiseerd door Brookhuis verkeersschool, zodat jij zelf kunt uitmaken wanneer het volgen van de theoriecursus jou het beste uitkomt. Let op: Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Zonder geldig theoriecertificaat geen praktijkexamen. Tijdens het theorie-examen moet je een geldig identiteitsbewijs bij je hebben.

Op de theoriecursus geven wij GRATIS cursusgarantie. Dit wil zeggen dat, als je de cursus helemaal gevolgd hebt en niet slaagt voor het theorie-examen, je de gehele cursus GRATIS over mag doen. De kosten voor het aanvragen van het herexamen zijn wel voor eigen rekening.

Wanneer je start met het behalen van je rijbewijs zou je eigenlijk helemaal niet geinteresseerd moeten zijn in de prijs van één losse rijles. Immers, jij wilt je rijbewijs halen! De kosten van het totaalpakket zijn daarom veel belangrijker, want je moet ook een examen afleggen en je theoriecertificaat behalen en die kosten zijn niet meeberekend in een lesprijs. Maar om toch antwoord te kunnen geven op je vraag: je hebt bij Brookhuis verkeersschool al rijlessen vanaf €39 per 45 minuten Wij raden je aan om een voordelig startpakket te volgen, dan weet jij exact wat het gehele rijbewijs je gaat kosten.

Bij Brookhuis verkeersschool betaal je de rijlessen per 45 minuten. De lesprijs is dan ook per 45 minuten weergegeven, echter je kan natuurlijk zelf bepalen hoe lang jij een rijles wilt laten duren, bijvoorbeeld 1,5 uur ofwel 90 minuten.

Wij adviseren je 2 x 2 rijlessen per week te volgen. Uit onderzoek is gebleken dat je dan het maximale uit je rijlessen haalt. Maar je mag natuurlijk ook meer of minder rijlessen volgen. Jij bepaalt zelf wanneer en hoeveel je wilt lessen Kortom: Jij hebt het bij ons voor het zeggen!

De medewerkers binnen Brookhuis verkeersschool proberen een instructeur aan jou te koppelen, waarvan zij denken dat het een goede ''match'' is. Gedurende de opleiding blijft deze instructeur jouw persoonlijke instructeur. Hij/zij weet precies je sterke en zwakke punten en houdt dit bij op je persoonlijke leskaart. Om de continuïteit van je rijlessen te waarborgen wisselen wij bij voorkeur dus niet van instructeur. Mocht je het gevoel hebben dat jij en je instructeur niet helemaal goed bij elkaar passen en dit de lessen beïnvloedt, dan moet je hier natuurlijk melding van maken. Wij zoeken dan direct een andere beschikbare instructeur voor je!

Door de grootte van onze organisatie zijn wij flexibel. Er is dus geen wachttijd!

Wanneer je in het bezit bent van een theoriecertificaat kunnen wij direct een examendatum voor je vastleggen. Door de grootte van onze organisatie zijn wij flexibel en kunnen wij vooraf examentijd inkopen bij het CBR. Hierdoor kun jij dan sneller op examen.

Aan het begin van je opleiding vragen we al een examen voor je aan bij het CBR. Soms weet je de examendatum zelfs al voordat je opleiding begint! Vind je dit allemaal een beetje te snel gaan? Dan houden wij een examendatum voor je vast. Net zolang tot jij en je instructeur hebben bepaald wanneer je er klaar voor bent. Want jij wilt toch ook de eerste keer voor je rijbewijs slagen?

De TTT is bedoeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. De TTT is eigenlijk een proefexamen met een examinator van het CBR. Wanneer je dan ook nog eens je bijzondere verrichtingen foutloos uitvoert, krijg je daarvoor vrijstelling op je echte examen. Als je daar al vanaf bent rij je wat rustiger tijdens je praktijkexamen.

Een geldig theoriecertificaat ( alleen nodig voor praktijk scooter ), een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs en eventueel een adviesformulier van de TussenTijdse Toets.

Ja, wij verkopen diverse pakketten. Veelal zijn de rijlessen in een lespakket goedkoper dan wanneer je losse rijlessen volgt. Maar het volgen van losse rijlessen is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Het is mogelijk je rijbewijs op heel korte termijn te behalen. Wij hebben verschillende pakketten voor een versnelde opleiding. De mogelijkheid bestaat om het rijbewijs zelfs al binnen 10 dagen te behalen. Hiervoor moet je wel veel vrije tijd hebben om ook daadwerkelijk de benodigde rijlessen te kunnen volgen. Denk eraan dat wanneer je je praktijkexamen aflegt in het bezit moet zijn van een theoriecertificaat. Verder verschilt het aantal benodigde lessen per leerling.

Nee, wij hanteren geen inschrijfkosten. Iedereen is welkom bij Brookhuis verkeersschool en wij willen niemand financiële verplichtingen opleggen. Dit betekent dan ook dat je alleen datgene betaalt wat je daadwerkelijk hebt verbruikt, zelfs als er een contract is getekend.

Met de codes die je via e-mail hebt ontvangen kun je altijd inloggen. Je hebt dan direct inzicht in je rijles overzicht.

De kosten voor leerlingen die ook rijles volgen bij Brookhuis zijn €120

Leerlingen die elders lessen, of nog geen keuze hebben gemaakt betalen €165 het prijsverschil wordt vanzelfsprekend door ons terug betaald mocht je toch je rijlessen bij ons komen volgen.

Ook gaan leerlingen die rij les volgen bij Brookhuis voor als er veel aanvraag is voor de theorie.

In onze pakketten zitten een aantal lessen maar is niet voldoende tot aan het eerste examen afhankelijk welk pakket je kiest komen er rijlessen bij. De lessen die erbij komen zijn €39 per 45 minuten.

Alle rijlessen die gedurende de opleiding tot het 1ste examen door de instructeur worden geadviseerd dienen te zijn gevolgd.

Voor de algemene voorwaarden verwijzen we je naar onze shopmedewerkers. Zij kunnen je deze opsturen.

Een TTT ( tussen tijdse toets ) wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens deze toets wordt gekeken of je op examen niveau bent en kun je ook vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

Een praktijk toets wordt afgenomen door een collega instructeur van Brookhuis Verkeersschool. Tijdens deze toets wordt ook gekeken of je op examen niveau bent maar kun je geen vrijstelling verdienen.

Bij ons theorie pakket of prakijkpakket waar theorie bij in zit kun je kiezen tussen een online thuis cursus of een theorie leer boek. Dit zit bij de prijs in.