header theorie

Theoriecertificaat

Online Rijlesplanner

Aanmelden? Mail ons of bel: 0541 531221

Heb je al een account?
Log in via een locatie:

Behaal je theorie met team Brookhuis

Wanneer je een rijopleiding volgt weet je dat je een praktijkexamen af moet leggen, maar je moet vóór je praktijkexamen ook al in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Een theoriecertificaat heb je onder meer nodig voor:

  • Scooterrijbewijs
  • Autorijbewijs
  • Motorrijbewijs

Het behalen van een theoriecertificaat wordt vaak als ‘’minder leuk’’ ervaren, maar is een belangrijke basis voor het vervolg van je rijopleiding. Zo kun je er tijdens je praktijklessen heel veel baat bij hebben wanneer jij je theoriecertificaat al hebt behaald. Wanneer jij de borden kunt lezen en begrijpt wat er in het verkeer van je verwacht wordt kun jij beter reageren tijdens rijlessen en verder vooruit kijken. Meestal mag je al wel starten met je praktijklessen voordat je het theoriecertificaat binnen hebt, maar om het praktijkexamen af te leggen moet je het theoriecertificaat op zak hebben.

Wij raden altijd aan direct te starten met je theorie. Dan heb je dat alvast gehad en je hebt er dus voordeel van tijdens de rijlessen.

Datum Locatie Titel Categorie Beschrijving                     Inschrijven
25-07 en 27-07-2017 Almelo B Auto 2 daagse theorie cursus (4)
28-07-2017 Enschede B Auto Theorie examen (2)
21-08 en 23-08-2017 Oldenzaal B Auto 2 daagse theorie cursus (1)
25-08-2017 Enschede B Auto Theorie examen (2)
30-08 en 31-08-2017 Almelo B Auto 2 daagse theorie cursus (4)
01-09-2017 Enschede B Auto Theorie examen (2)
05-09 en 07-09-2017 Oldenzaal AM Bromfiets 2 daagse theorie cursus (1)
08-09-2017 Enschede AM Bromfiets Theorie examen (2)
09-09 en 14-09-2017 Oldenzaal B Auto 2 daagse theorie cursus (1)
15-09-2017 Enschede B Auto Theorie examen (2)
11-09 en 12-09-2017 Enschede B Auto 2 daagse theorie cursus (3)
15-09-2017 Enschede B Auto Theorie examen (2)
23-10 en 26-10-2017 Oldenzaal B Auto 2 daagse theorie cursus (1)
27-10-2017 Enschede B Auto Theorie examen (2)
24-10 en 25-10-2017 Oldenzaal AM Bromfiets 2 daagse theorie cursus (1)
27-10-2017 Enschede AM Bromfiets Theorie examen (2)

1: Locatie Oldenzaal: Hanzepoort 8
2: Locatie CBR Enschede: Burgemeester Stroinkstraat 300
3: Locatie Enschede: Saxion M.H. Tromplaan 28 Enschede

4: Locatie Almelo: ROC de Sumpel 4-6

Kosten theoriecertificaat

Het theorie-examen wordt afgenomen door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Het landelijke slagingspercentage voor het theorie-examen ligt ver onder de 35% (alle categorieën), dit betekent dat je de theorie dus niet moet onderschatten. Een goede voorbereiding is het halve werk. De kosten voor het theorie-examen inclusief CBR leges bedragen € 45,- maar dan heb je nog geen lesmateriaal of cursus. Daarnaast biedt het CBR mogelijkheden voor:

  • Individueel theorie-examen
  • Theorie examen verlengd
  • Engels klassikaal theorie-examen
  • Vreemde taal, individueel theorie-examen (met tolk via tolkenbureau van het CBR)

Wij hebben diverse mogelijkheden om jou te helpen voorbereiden op jouw theorie-examen. De beste methode is het volgen van een theoriecursus waarbij het slagingspercentage hoger is dan 75%. Maar misschien heb jij de voorkeur voor zelfstudie, een online theoriecursus of individuele theorielessen. Ook daarvoor bieden wij mogelijkheden. Kom gerust eens langs bij onze rijlescoaches zij helpen je graag op weg.

neem contact met ons op
brookhuis theorie
brookhuis kaart

Lekker op weg in Twente

Wij hebben meerdere shops in Twente van waaruit wij jou kunnen helpen met het behalen van je theoriecertificaat. De 2 daagse-theoriecursus wordt vanuit Oldenzaal, Enschede of Almelo verzorgd.  De locaties zijn goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer.

Voor alle overige zaken die je nodig hebt om je theoriecertificaat te behalen kun jij bij onze shops terecht.

Goedkoop je theoriecertificaat

Als je goedkoop je theoriecertificaat wilt behalen kun je kiezen voor zelfstudie, en zelf het theorie-examen vastleggen. Zonder leren het theorie-examen afleggen is altijd gedoemd te mislukken. Zorg daarom altijd dat je goed voorbereid naar het examen gaat. De beste voorbereiding is het volgen van een cursus. Maar heb jij veel discipline en gaat het leren je makkelijk af dan kun je het uiteraard ook heel goed voor zelfstudie kiezen. Uiteraard kun je bij onze shops terecht voor lesmateriaal.

Bekijk het goedkope traject
brookhuis helmen

De snelle weg naar je theoriecertificaat

Vorige
theoriedag

Theoriedag

Het behalen van je theoriecertificaat is meestal niet het leukste onderdeel van je rijopleiding. Daarom hebben wij een cursus samengesteld die jou voorbereidt op jouw theorie-examen. Naast de lesstof oefen je regelmatig theorie-examens van het CBR.

theorie examen

Theorie-examen

Wanneer jij je voor de theoriedag opgeeft leggen wij voor jou ook alvast een theorie-examen vast bij het CBR die kort na de theoriedag plaatsvindt. Hier hoef je dan zelf niet meer achteraan.

garantie

Gratis cursus

We gaan ervan uit dat je de eerste keer slaagt na het volgen van een cursus, want het slagingspercentage is hoger dan 90%. Heb jij onze cursus gevolgd en ben je onverhoopt toch gezakt dan mag je de theoriecursus nog een keer gratis volgen.

Volgende

De goedkope weg naar je rijbewijs

Vorige
theoriedag

Theoriedag

Het behalen van je theoriecertificaat is meestal niet het leukste onderdeel van je rijopleiding. Daarom hebben wij een cursus samengesteld die jou voorbereidt op jouw theorie-examen. Naast de lesstof oefen je regelmatig theorie-examens van het CBR. Je moet alleen zelf nog even een theorie-examen plannen bij het CBR.

Volgende

Het complete pakket voor je rijbewijs

Vorige

Theorieboeken

Wil jij je alvast goed voorbereiden, voordat de cursus begint dan is het verstandig een boekenpakket te lenen. DIt pakket is verkrijgbaar in onze shops. Je betaalt dan een borg ter hoogte van de waarde van het pakket. Bij inlevering krijg je deze borg weer terug, verminderd met een bedrag voor de kosten van de huur. De hoogte van de borg is afhankelijk van de categorie waarvoor je de theorie wilt leren.

theoriedag

Theoriedag

Het behalen van je theoriecertificaat is meestal niet het leukste onderdeel van je rijopleiding. Daarom hebben wij een cursus samengesteld die jou voorbereidt op jouw theorie-examen. Naast de lesstof oefen je regelmatig theorie-examens van het CBR.

theorie examen

Theorie-examen

Wanneer jij je voor de theoriedag opgeeft leggen wij voor jou ook alvast een theorie-examen vast bij het CBR die kort na de theoriedag plaatsvindt. Hier hoef je dan zelf niet meer achteraan.

garantie

Gratis cursus

We gaan ervan uit dat je de eerste keer slaagt na het volgen van een cursus, want het slagingspercentage is hoge dan 90%. Heb jij onze cursus gevolgd en ben je onverhoopt toch gezakt dan mag je de theoriedag nog een keer gratis volgen.

Volgende

Kies je pakket

We hebben alvast een mooi pakket voor je samengesteld.

Impressie theorie 2

Twijfel

Weet je nog niet welk pakket je wilt?
Of wil je ons eerst leren kennen?

Neem dan contact met ons op

Vul je gegevens in en we bellen je terug om de afspraak te bevestigen!

Wist je dat we je in 1 dag
klaar kunnen stomen voor
het Theorie-examen?